Medische Fitness

Mensen die meer bewegen zijn minder ziek, voelen zich fitter en meer ontspannen. Ze slapen beter en hebben een betere spijsvertering. Ze lopen minder kans op het krijgen van chronische ziekten als artrose, diabetes en een hartinfarct. Spieren en gewrichten blijven soepel en sterk zodat men veel minder last heeft van ouderdomsklachten. En mensen met een goede fysieke conditie voelen zich ook psychisch beter. Om maximaal resultaat te boeken met fitness is een goede begeleiding belangrijk.

Medische fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Na een screening wordt voor u een persoonlijk oefenprogramma samengesteld. De begeleiding door fysiotherapeuten maakt het mogelijk een programma samen te stellen dat rekening houdt met u conditie, werkbelasting en klachten. Ook wordt er regelmatig geëvalueerd.

De trainingen bij ons kenmerken zich door een persoonlijke en sociale sfeer. Dit biedt mensen die om gezondheidsredenen niet aan reguliere sportactiviteiten kunnen meedoen, senioren of mensen die onzeker zijn met sporten een ideale gelegenheid om te werken aan hun gezondheid. Ook voor hen die zonder begeleiding een fitness programma willen volgen zijn er mogelijkheden. Mocht er hiervoor interesse bestaan dan informeren wij u graag hierover.

Wilt u meer weten over beschikbare tijden voor deelname, neem dan contact met ons op.